Artėjant mokslo ir žinių dienai, bendrovė „Gaschema“ ėmėsi naujos tradicijos: šiemet, sekdama dukterinių bendrovių pavyzdžiu, savo darbuotojų vaikams pirmą kartą suorganizavo šventinį-pažintinį renginį „Mano tėčio, mamytės, senelio ir močiutės darbovietė“. Susirinkusius daugiau kaip 30 vaikų, kurių amžius siekė nuo 6 iki 14 metų amžiaus, bendrovės specialistai iš arti supažindino su tuo, ką šioje įmonėje kasdien dirba jų artimieji.

„Anksčiau tokias ekskursijas organizuodavo bendrovė „Achema“. Jei būdavo laisvų vietų, prisijungdavo ir „Gaschemos“ darbuotojų vaikai. Kadangi šiemet prisijungti nepavyko, teko patiems imtis iniciatyvos. Pagalvojome, o kodėl gi nesukūrus ir mums paties tokios tradicijos? Pirma šventė praėjo puikiai, net neabejoju, kad tai taps gražia kasmetine tradicija“, – sakė „Gaschemos“ personalo vadybininkė Viktorija Nazarkė.

Šventės metu grupelė vaikų autobusu apkeliavo „Achemos“ gamybinę teritoriją, taip pat užsuko apžiūrėti „Transachemos“ šilumvežio – mažiausieji į jį ne tik įlipo apsižvalgyti, bet ir būtinai panoro savo rankomis išbandyti garsinį signalą. Vėliau vaikai apžiūrėjo greitosios pagalbos ir gaisrinės automobilius, o pačioje „Gaschemoje“ jų laukė bendrovės gaminamos produkcijos pristatymas.

„Savo gaminamus produktus vaikams pristatėme ne tiek pasakojimais, kiek veiksmais. Jei vyresnėliams rūpėjo klausimai apie gamybos procesus ir technologijas, tai mažiausiesiems reikėjo veiksmo – dūmų, balionų, ledų. Tad drauge gaminome ledus, pildėme balionus helio dujomis, stebėjome įspūdingus pasirodymus, kuriuose naudojamas sausas ledas, gaminome muilo burbulus. Vaikų ir jų tėvelių atsiliepimai patys geriausi – ekskursija vaikams paliko didelį įspūdį. Labai tuo džiaugiamės – kartosime!“, – pažadėjo V. Nazarkė.