Įmonės „Gaschema“ padalinys Klaipėdoje švenčia 15-kos metų jubiliejų. Tai – pirmasis ir ilgiausiai veiklą vykdantis bendrovės padalinys, klientams tiekiantis technines, maistines, specialiąsias dujas bei „AdBlue“ tirpalą.

Beveik 13 metų „Gaschemos“ padaliniui uostamiestyje vadovaujantis Žilvinas Kuzminskas džiaugiasi, kad nuo pirmųjų atstovybės įkūrimo dienų pavyko įsitvirtinti lyderių gretose, o klientų ratas nuolat plečiasi.

Tarp paklausiausių įmonės produktų yra techninės dujos, kurios yra naudojamos metalo apdirbimo darbams.

„Pagrindinis mūsų klientas – pramonės įmonės, kurios užsiima metalo gamyba bei apdirbimu. Daugiausiai parduodame metalo pjaustymui skirto deguonies, paklausus ir azotas, angliarūgštė, argonas bei jų mišiniai. Taip pat tiekiame dujas įvairiems metalo suvirinimo, vamzdžių sandarinimo darbams“, – apie asortimentą pasakoja Ž. Kuzminskas.

Be techninių dujų, vykdoma ir AdBlue tirpalo prekyba. Didžiausi šio aplinkai draugiško tirpalo klientai yra pervežimo verslu užsiimančios įmonės, savo produkciją išvežiojančios įmonės ir kuro degalinės, taip pat aptarnaujami ūkininkai, miškų urėdijos, statybos ir kitos įmonės, kurios turi dyzeliu varomą specializuotą transportą.

Pasak Žilvino Kuzminsko, „Gaschemos“ padalinys  Klaipėdoje aptarnauja tiek dideles įmones, tiek smulkiojo verslo atstovus.

„Gaschemos“ produkcija plačiai naudojama pačiose įvairiausiose pramonės šakose: trąšų ir kitose chemijos pramonės įmonėse, metalų pjovimo, suvirinimo ir apdirbimo pramonėje, įvairių elektros ir elektronikos priemonių gamyboje, transporto ir aviacijos pramonėje, stiklo ir medienos apdirbimo pramonėje.

Įmonės tiekiama produkcija paklausi ir medicinoje bei farmacijoje, maisto pramonėje, vaisvandenių ir gazuotų gėrimų gamyboje. Klientų gretose yra ir žuvivaisos, vandens valymo įmonės, pramogų organizatoriai ir kiti.

„Gaschema“ išsiskiria greitu produktų pristatymu. Operatyvumą leidžia užtikrinti tai, kad visi įmonės produktai yra gaminami Lietuvoje.

„Mūsų klientai yra labai skirtingi, tiek dydžiu, tiek sritimi, kurioje dirba. Pavyzdžiui, savo asortimente turime sausojo ledo, kuris yra paklausus tarp renginių organizatorių. Tačiau sausasis ledas naudojamas ir specialiam valymui pramonės įmonėse, kai reikia nuvalyti teršalus nepažeidžiant valomo paviršiaus“, – pasakoja Ž. Kuzminskas.

2006 metų liepą pradėjęs veikti „Gachemos“ padalinys buvo pirmasis, užtikrinęs patogesnį ir greitesnį produkcijos tiekimą regionuose. Po metų buvo atidaryti ir Šiaulių bei Vilniaus padaliniai, dar vėliau – Kauno padalinys.

Greitas klientų aptarnavimas ir sąnaudas taupanti strategija užtikrino įmonei pranašumą konkurencinėje kovoje. Pasak jubiliejų švenčiančio „Gaschemos“ padalinio Klaipėdoje vadovo – dabar svarbiausias tikslas yra toliau tobulėti, siūlant klientams geriausius ir patogiausius sprendimus.

„Turime įkūrę produkcijos platimo taškus Šilutėje, Tauragėje, Plungėje, Gargžduose. Dedame pastangas, kad klientams būtų ne tik patogu atsiimti produkciją, bet ir siūlytume ją geriausiomis sąlygomis“, – sako Ž. Kuzminskas.

Jis neslepia, kad pasaulyje kilusi COVID-19 pandemija turėjo poveikį ir padalinio veiklai. Sustojus kai kurioms pramonės šakoms, sumažėjo ir produkcijos poreikis.

„Karantino metu ženkliai sumažėjo metalo apdirbimo darbų, todėl sumenko ir dujų poreikis. Tiesa, pastaruoju metu vis mažiau jaučiamas sezoniškumas – dabar šių dujų poreikis išlieka tolygus tiek šiltuoju, tiek šaltuoju metų laiku. Pastebime rinkos atsigavimą, tikimės, kad viskas ir toliau klostysis palankiai“,  – viliasi padalinio Klaipėdoje vadovas.

Ž. Kuzminskas džiaugiasi plačiu lojalių klientų ratu, kurie pasitiki įmonės tiekiama produkcija ir vertina teikiamas paslaugas. Atsidėkodama jiems, seniausio „Gaschemos“ padalinio šventinę savaitę klientus pasitiks su dovanomis ir staigmenomis.  

Dovanos bus teikiamos liepos 28-rugpjūčio 3d.